Tandblekning

Med tiden, tobak, viss kost och dryck samt en del sjukdomar kan tänderna bli missfärgade. På Bright Tandhälsa i Linköping kan våra tandläkare hjälpa dig med flera olika metoder för att korrigera färgen på tänder. Metoderna lämpar sig för olika typer och grad av missfärgning, och kan även kombineras för att komplettera varandra.

Innan blekning påbörjas är det viktigt att vi gör en undersökning så att du inte har hål i tänderna eller tandsten som kan orsaka komplikationer. Efter undersökningen kommer du tillsammans med din tandläkare överens om vilken metod av tandblekning som passar just dig och dina tänder.

HEMMAKIT FÖR TANDBLEKNING

Med vårt hemmakit för tandblekning utför du enkelt och skonsamt behandlingen på egen hand med rekommendationer från våra tandläkare i Linköping. Du applicerar en gel på en individuellt framställd skena varje dag under fem dagar. Vid svårare missfärgningarna kan du behöva upprepa behandlingen i upp till två veckor.

Metoden är skonsam och skadar inte tänderna. Resultatet håller sig länge och går aldrig tillbaka till den ursprungliga färgen. Färgen kan bli något mörkare med åren och då behövs bara en liten komplettering av blekningen.

ICON BEHANDLING AV WHITE SPOTS

ICON är en ny, exklusiv och skonsam behandling som utförs på vår tandläkarklinik i Linköping. Den tar bort vita eller bruna fläckar som andra metoder inte rår på. Med hjälp av så kallad infiltrationsmetod öppnar vi porerna i emaljen och fyller dem med komposit, vilket gör att missfärgningarna försvinner. Du utvecklar inga ilningar på grund behandlingen.

MIKROABRASION

När tandblekning inte rår på vissa typer av vita eller bruna missfärgningar på tänderna kan man istället prova mikroabrasion. Det är en skonsam och effektiv teknik.

Vi utför behandlingen på vår tandläkarklinik i Linköping city genom att applicera en pasta som innehåller en svag saltsyra på missfärgningen. Genom att gnugga pastan försiktigt öppnas porerna i emaljen och emaljytan ändrar sin struktur. Det gör att det yttersta lagret av fläcken försvinner och ger en finare lyster i emaljen.

Mikroabrasion kan kompletteras med en tandblekning för att ge ett ännu bättre resultat. Du utvecklar inga ilningar eller isningar på grund av behandlingen.

SALTBLÄSTRING MED AIRFLOW

Saltblästring med AirFlow är en metod som passar bra för att ta bort missfärgningar från te, kaffe, rödvin och tobak. Det är en snabb och effektiv metod som ger bra effekt på svåråtkomliga ställen.

Behandlingen utförs på kliniken i Linköping genom att vatten och pulver blandas och rengör tänderna med hjälp av lufttryck. Beläggningar och missfärgningar avlägsnas utan att slita på emaljen. Du utvecklar därför inga ilningar eller isningar på grund av behandlingen.