Tandreglering

På Bright Tandhälsa i Linköping kan vi hjälpa dig som vill ha rakare tänder. Vi arbetar med konventionell fastsittande och avtagbar ”osynlig” tandställning. Hos oss behandlas du alltid av en ortodontist, dvs en utbildad specialisttandläkare på tandreglering.

FAST TANDSTÄLLNING

En fast tandställning, eller räls som många säger, har fästen i metall eller porslin som limmas på tandradens framsida. Det är den traditionella metoden att flytta tänderna. I de flesta fall limmas ett fäste på varje tand på den tandrad som ska justeras. Genom varje fäste löper en metallbåge som styr tänderna i rätt riktning.

För bästa resultat krävs ofta tandställning i både över- och underkäken. Våra tandläkare hjälper dig hitta en lösning som passar just dina behov.

INVISALIGN, SPARK - OSYNLIG TANDSTÄLLNING

Aligners är ett avtagbart och diskret sätt att flytta sina tänder. Med hjälp av genomskinliga, individanpassade och avtagbara plastskenor flyttas tänderna till ditt önskade slutresultat. Din första skena skiljer sig inte så mycket från tändernas ursprungsläge. Enligt ett individuellt schema (varje skena används mellan 7 till 14 dagar) byter du plastskena, och tänderna flyttas gradvis mot sina nya positioner. Du använder dina skenor dygnet runt men tar ur dem när du äter eller borstar tänderna. Det finns flera olika tillverkare av aligners och på vår tandläkarklinik i Linköping har vi valt att arbeta med Invisalign och Spark. Invisalign är kanske det mest kända varumärket, medan Spark är ett system som endast får användas av specialisttandläkare. Många mindre och måttliga bettfel kan korrigeras med aligners. Din ortodontist kan avgöra om den här tekniken passar dina behov.

Fördelarna med aligners är bekvämligheten, att de är diskreta och att du kan ta ur dem då du äter och borstar tänderna.

Inför en behandling på Bright Tandhälsa i Linköping med aligners upprättar din ortodontist en detaljerad behandlingsplan med hjälp av ett virtuellt 3D-verktyg. I systemet kan du se det förväntade resultatet redan innan du påbörjar behandlingen.

Har du frågor om tandreglering?

Våra tandläkare i Linköping tar väl hand om dig. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta en lösning som passar just dina behov.