Tandersättning

Det finns flera sätt att ersätta tänder som gått förlorade - eller aldrig funnits. Våra tandläkare och specialisttandläkare kan hjälpa dig med tandimplantat, kronor, broar och etsbroar. Vid ett första besök bestämmer vi tillsammans vilken metod som passar dig och dina behov och påbörjar sedan behandling.

IMPLANTAT

Tandimplantat används för att ersätta en eller flera tänder och är en titanskruv som fästs i käkbenet.När implantatet sitter på plats skruvas en krona som ersätter tanden fast på implantatet.En implantatkrona ser ut som en naturlig tand och kan göras i olika material.Vi använder oftast helkeramik som kallas Zirconia eller Emax för bästa estetiska och hållbara resultat.Ibland görs även kronor och broar i metall och porslin.

På Bright Tandhälsa använder vi de tre olika implantatsystem:Nobel Biocare, Astra Dentsply och Straumann, alla kliniskt beprövade och med mycket hög kvalitet.Vi använder bara orginalkomponenter och lämnar livstidsgaranti på implantatskruvar.

BROAR

En tandbro kan användas när man förlorat en eller flera tänder.Det är en tandersättning som fästs på närliggande tänderna.Broar kan utföras i olika material och vi använder oftast helkeramisk zirconia som är både stark och estetisk.Ibland kan även metall- och porslinsbroar behövas.En bro ser ut som en riktig tand och formen och färgen anpassas individuellt för bästa resultat.

Inför behandling med tandbro behöver man oftast slipa ner en tand på varje sida om tandluckan för att ge stöd åt bron.Ibland kan även kronor i metall och porslin göras.Innan vi påbörjar behandlingen undersöker vi dina tänder och lyssnar på dina önskemål. Vi tar digitala bilder av dina tänder och visar dig vad som är möjligt. Hos oss får du möjlighet att fråga oss om allt du undrar över och se slutresultatet innan vi gör något.

ETSBROAR

En estbro kan användas för att ersätta en tand och är ett alternativ till vanliga broar. Etsbro är en konstgjord tand av helkeramiskt material som klistras på en granntand. Till skillnad från en vanlig tandbro så behövs ingen slipning av granntänderna för att fästa etsbron. Etsbroar kan också användas när inte implantat är ett möjligt alternativ eller som en tillfällig ersättning i väntan på implantat.