Tandersättning

Det finns flera sätt att ersätta tänder som gått förlorade – eller aldrig funnits. Våra tandläkare och specialisttandläkare i Linköping kan hjälpa dig med tandimplantat, kronor, broar och etsbroar. Vid ett första besök på vår tandläkarklinik bestämmer vi tillsammans vilken metod som passar just dina behov och påbörjar sedan behandling.

IMPLANTAT

Tandimplantat används för att ersätta en eller flera tänder och är en titanskruv som fästs i käkbenet. När implantatet sitter på plats skruvas en krona som ersätter tanden fast på implantatet. En implantatkrona ser ut som en naturlig tand och kan göras i olika material. På vår klinik i Linköping använder vi oftast helkeramik som kallas Zirconia eller Emax för bästa estetiska och hållbara resultat. Ibland görs även kronor och broar i metall och porslin.

På Bright Tandhälsa använder vi tre olika implantatsystem: Nobel Biocare, Astra Dentsply och Straumann – alla kliniskt beprövade och med mycket hög kvalitet. Vi använder bara originalkomponenter och lämnar alltid livstidsgaranti på implantatskruvar.

BROAR

En tandbro kan användas när man förlorat en eller flera tänder. Det är en tandersättning som fästs på närliggande tänder. Broar kan utföras i olika material och på vår tandläkarklinik i Linköping använder vi oftast helkeramisk Zirconia som är både stark och estetisk. Ibland kan även metall- och porslinbroar behövas. En bro ser ut som en riktig tand och formen samt färgen anpassas individuellt för bästa resultat.

Inför behandling med tandbro behöver man oftast slipa ner en tand på varje sida om tandluckan för att ge stöd åt bron. Ibland kan även kronor i metall och porslin göras. Innan våra tandläkare påbörjar behandlingen undersöker vi dina tänder och lyssnar på dina önskemål. Vi tar digitala bilder av dina tänder och visar dig vad som är möjligt. På vår tandklinik i Linköping får du möjlighet att fråga oss om allt du undrar över och se slutresultatet innan vi gör något.

ETSBROAR

En etsbro kan användas för att ersätta en tand och är ett alternativ till vanliga broar. Etsbro är en konstgjord tand av helkeramiskt material som klistras på en granntand. Till skillnad från vanlig tandbro så behövs ingen slipning av granntänderna för att fästa etsbron. Etsbroar kan också användas när inte implantat är ett möjligt alternativ eller som en tillfällig ersättning i väntan på implantat. Våra tandläkare i Linköping hjälper dig hitta en metod som passar just dig.