Tandblekning Linköping

 

Tandblekning Linköping

Professionell tandblekning i centrala Linköping

Med tiden, tobak, viss kost och dryck samt en del sjukdomar kan tänderna bli missfärgade. På vår klinik i Linköping kan vi hjälpa dig korrigera färgen på tänderna med olika metoder för tandblekning. Metoderna lämpar sig för olika typer och grad av missfärgning, och kan även kombineras för att komplettera varandra. Innan tandblekningen påbörjas är det viktigt att vi gör en undersökning för att säkerställa att du inte har hål i tänderna eller tandsten som kan orsaka komplikationer. Efter undersökningen kommer vi tillsammans överens om vilken metod av tandblekning som passar just dig och dina tänder.
Vi hjälper dig gärna med tandblekning - boka en tid hos våra tandläkare. BOKA TID

Olika metoder för tandblekning

Alla har olika behov och därför erbjuder vi olika metoder för tandblekning. Vi har något som passar alla.

Hemmakit för tandblekning

Med vårt hemmakit för tandblekning utför du enkelt och skonsamt behandlingen på egen hand med rekommendationer från våra tandläkare. Du applicerar en gel på en individuellt framställd skena varje dag under fem dagar. Vid svårare missfärgningar kan du behöva upprepa behandlingen i upp till två veckor. Metoden är skonsam och skadar inte tänderna. Resultatet håller sig länge och går aldrig tillbaka till den ursprungliga färgen. Färgen kan bli något mörkare med åren och då behövs bara en liten komplettering av tandblekningen.

ICON behandling av white spots

ICON är en ny, exklusiv och skonsam metod för tandblekning som utförs på vår klinik i Linköping. Den tar bort vita eller bruna fläckar som andra metoder inte rår på. Med hjälp av så kallad infiltrationsmetod öppnar vi porerna i emaljen och fyller dem med komposit, vilket gör att missfärgningarna försvinner. Du utvecklar inga ilningar på grund behandlingen.

Mikroabrasion

När tandblekning inte rår på vissa typer av vita eller bruna missfärgningar på tänderna kan man istället prova mikroabrasion. Det är en skonsam och effektiv teknik.

Vi utför tandblekningen på vår klinik i Linköping genom att applicera en pasta som innehåller en svag saltsyra på missfärgningen. Genom att gnugga pastan försiktigt öppnas porerna i emaljen och emaljytan ändrar sin struktur. Detta gör att det yttersta lagret av fläcken försvinner och ger en finare lyster i emaljen. Mikroabrasion kan kompletteras med en tandblekning för att ge ett ännu bättre resultat. Du utvecklar inga ilningar eller isningar på grund av behandlingen.

Saltblästring med AirFlow

Saltblästring med AirFlow är en tandblekningsmetod som passar bra för att ta bort missfärgningar från te, kaffe, rödvin och tobak. Det är en snabb och effektiv metod som ger bra effekt på svåråtkomliga ställen.

Tandblekningen utförs på vår klinik i Linköping genom att vatten och pulver blandas och rengör tänderna med hjälp av lufttryck. Beläggningar och missfärgningar avlägsnas utan att slita på emaljen. Du utvecklar därför inga ilningar eller isningar på grund av behandlingen

Tandblekning i Linköping med lång erfarenhet

Vi har utfört tandblekning under många år och du kan vara säker på att du är i trygga händer med våra tandläkare. Här är ett urval av våra tandläkare i Linköping som kan hjälpa dig med tandblekning.

Vanliga frågor om tandblekning

Är tandblekning farligt?

Tandblekning är en säker procedur. Tack vare dagens teknik och med hjälp av legitimerade tandläkare kan du bleka dina tänder på ett väldigt skonsamt sätt. Biverkningar såsom mild irritation i tandköttet och temporär känslighet i tänderna kan uppstå, men dessa biverkningar är tillfälliga och försvinner efter några dagar.

Vad ska man tänka på innan tandblekning?

Innan du genomför en tandblekning bör du gå på en undersökning. På undersökningen kan din tandläkare säkerställa att du inte har hål, tandsten eller andra hinder som kan skapa komplikationer. Det är även bra att undvika missfärgande livsmedel och drycker som kaffe, te, rött vin och tobak under behandlingsperioden.

Vilken tandblekning är bäst?

Det finns många olika metoder för tandblekning och vilken metod som passar just dig bäst beror på vilka behov och preferenser du har. Vi på Bright Tandhälsa kan hjälpa dig med exempelvis ICON, mikroabrasion, saltblästring med AirFlow eller hemmakit. Boka tid hos oss så hjälper våra tandläkare dig med att hitta den bästa tandblekningen för just dig.

När ser man resultatet av tandblekning?

Resultatet av tandblekning kan variera beroende på vilken metod som används, men vanligtvis ser man resultat efter första behandlingen. Professionell tandblekning på tandläkarmottagning kan ge omedelbara resultat, medan hemmakit kan ta upp till några veckor innan man ser resultat. Resultatet kan även vara beroende på graden av missfärgning, och ibland kan vissa specifika tänder kräva tandblekning i flera omgångar för att uppnå önskat resultat.

Vad kan man äta och dricka efter tandblekning?

Efter en tandblekning är det viktigt att under de första 24-48 timmarna efter behandlingen undvika färgstarka livsmedel och drycker såsom kaffe, te, rött vin, läsk, fruktjuice och curry. Dessa kan nämligen leda till att tänderna missfärgas igen och minska effekten av behandlingen.

När kan man äta efter tandblekning?

Efter tandblekning bör du undvika att äta eller dricka något under minst 30 minuter för att låta tänderna återhämta sig. Efter det kan du gradvis börja äta mjuk mat och dricka ljummet eller kallt vatten. Du bör även undvika färgstarka livsmedel under de första 24-48 timmarna efter tandblekningen för att få ut det mesta av behandlingen.

Hur länge håller tandblekning?

Hur länge tandblekning håller beror på flera faktorer, inklusive vilken metod som används för tandblekningen och din livsstil. Professionell tandblekning på en tandläkarklinik håller i regel mycket bättre än tandblekning genom hemmakit. Hemmakit kan dessutom kräva upprepade behandlingar för att upprätthålla den vita färgen. Fråga våra tandläkare i Linköping om vilken tandblekningsmetod som är mest hållbar för just dina behov och din livsstil.

Hur ofta kan man göra tandblekning?

De vanligaste metoderna för tandblekning i dagsläget är väldigt skonsamma och håller vanligtvis i flera år. Hur ofta du bör göra tandblekning beror på vilken metod som används och graden av missfärgning på tänderna. Boka en tid med våra tandläkare på Bright Tandhälsa så kan de hjälpa dig med en behandlingsplan.
Vill du bleka tänderna? Boka en tid hos oss så hjälper våra tandläkare i Linköping dig med en tandblekning. BOKA TID